mirumenicon

1day Flat Pack

1day Flat Pack - sferne leće

 

Predstavljamo Vam Miru 1day, nove revolucionarne jednodnevne mekane kontaktne leće tvrtke Menicon iz Japana. Otvorite jedinstveno ultratanko „Flat Pack“ pakiranje i pred Vašim očima nastat će kontaktna leća. Bilo na poslu ili u slobodno vrijeme, Miru 1day omogućuje Vam pogled na sve ono lijepo što Vas okružuje - svaki dan u godini.

Ovisno o dioptriji koju trebate, ove leće mogu biti sferne za sferne dioptrije, torične za cilindre ili multifokalne kod starosne dalekovidnosti.

Pakiranje

Lako se otvara
Lako se vadi
Lako se nosi

 

 

Lakše otvaranje pakiranja

Miru 1Day Menicon Flat Pack zahtijeva znatno manje sile za otvaranje od uobičajenog blister pakiranja.  1Day Flat Pack posebno je razvijen kako bi se smanjile šanse za kontaminaciju unutarnje površine leće. Kad se pakiranje otvori, vanjska površina leće uvijek je prema gore. To čini orjentaciju leće jasnijom i smanjuje potrebu za dodirivanjem unutarnje površine leće, što reducira vjerojatnost pojave štetnih mikroorganizama ili ulja s kože između leće i oka nositelja.

Poli (HEMA-GMA) materijal

1day Flat Pack leće izrađuju se od poli (HEMA-GMA) polimera s brojnim slobodnim hidroksilnim radikalima koji prirodno privlače i vežu se s molekulama vode kako bi se osiguralo maksimalno zadržavanje vlage.

Miru 1Day Menicon Flat Pack leće se prirodno vežu sa suzama, jer njihova molekularna struktura usko oponaša strukturu oligosaharida koji se nalaze u sluznici.

Povezivanje s vodom

Poli (HEMA-GMA) Hioxifilcon A ima više slobodnih hidroksilnih radikala od polimera na bazi HEMA, osiguravajući bolje povezivanje s vodom. SESSILE DROP metoda pokazuje da 1Day Menicon Flat Pack leće imaju manji kontaktni kut od Menicon-ovih leća temeljenih na HEMA.

 

Profil ruba

CENTRAFORM oblik rezultira glatkim profilom ruba Miru leće smanjujući trenje između vjeđa i ruba leće prilikom treptanja.

Asferični oblik za jasniju viziju

Proces CENTRAFORM omogućuje izradu asferičnih leća izuzetno visoke kvalitete.

S sfernim lećama sferne aberacije mogu uzrokovati zamućenost jer žarište svjetlosnih zraka koje prolaze kroz leću varira ovisno o udaljenosti zraka od centra leće.

S 1Day Flat Pack asferičnim oblikom leće, sferna aberacija je minimizirana i svjetlosne zrake se sastavljaju u ispravnoj žarišnoj točki kako bi se osigurao oštriji, jasniji prikaz.

 

 

1day Flat Pack - torične leće

 

Jedinstveno pakiranje

osigurava da korisnik samo dodiruje vanjsku površinu leće za lakše, higijenski-je iskustvo rukovanja.

Pri otvaranju, vanjska površina leće uvijek je okrenuta prema gore...
što eliminira potrebu za dodirivanjem unutarnje površine leće...
zbog čega se smanjuje rizik od kontaminacije mikroorganizmima.
Novi pametni oblik leće prirodno orijentira leću bez obzira na to koji se način primjenjuje.

Bi-asferičan torični oblik

Dinamični asimetrični sustavom stabilizacije koji odgovara prirodnim konturama vjeđe, omogućuje visoku razinu udobnosti i stabilnosti osi kod toričnih (cilindričnih) leća.

Cilindričan oblik oka - horizontalni i okomiti meridijan
Tanka leća i uklanjanje aberacija u oba meridijana

Bi-asferični optički dizajn omogućuje najbolje upravljanje sfernom aberacijom i vizualne performanse u vodoravnom i okomitom meridijanu cilindrične dioptrije.

Udobnost i hidratacija

Biomimetički materijal prirodno se povezuje sa suzama za odrżavanje vlage te u kombinaciji s Edge Centraform™ oblikom stvara glatku vlažnu površinu s manje treptanja uzrokovanih trenjem kako bi se poboljšala udobnost.

 

 

1day Flat Pack - multifokalne leće

 

Neuro Adaptive™ zaštićeni oblik leća

 

Odlično rješenje za osobe s problemom starosne dalekovidnosti.

Jednostavna prilagodba sa prirodnim glatkim prijelazima za gledanje na blizu, na srednjoj udaljenosti i na daljinu. Tanki dvosferni oblik povećava udobnost i vizualnu kvalitetu, pružajući veću dubinu fokusa i sofisticiranu kontrolu aberacije.

Miru 1day Flat Pack omogućava lakše prilagođavanje novim korisnicima leća ili onima koji prelaze na multifokalne leće.

Za uspješno nošenje multifokalnih leća iznimno je važno napraviti kvalitetan pregled kod kontaktologa s iskustvom u određivanju ove vrste kontaktnih leća.